Wednesday, 29 March 2017

မယ္သီဟင္း


တစ္ပတ္တစ္ရက္ေတာ့ သက္သတ္လြတ္စားျဖစ္တယ္။
ဘာမွေတာ့ ႀကီးႀကီးမားမား အယူမရွိပါဘူး။
ေမြးေန႔မွာ အသားငါးေရွာင္ခ်င္တဲ့ သေဘာသက္သက္ကေလးပါ။
ဒီေန႔လဲ မနက္ပိုုင္း ေပါင္မုုန္႔မီးကင္ ေထာပတ္သုုတ္ၿပီး ေကာ္ဖီနဲ႔ စားပါတယ္။ ေန႔လည္ပိုုင္းအတြက္ ပဲျပဳတ္သုုပ္စားဖုုိ႔ ဖရီဇာထဲက ထုုတ္ထားပါတယ္။
ေန႔လည္စာကိုု ထမင္းျဖဴႏွင့္ ပဲျပဳတ္ဆီဆမ္း နွယ္ဖတ္ၿပီး ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ပဲ
မ်ိဳခ်ေတာ့မယ္ေပါ့။
.
ေန႔လည္ ၁၁ နာရီထုုိးေတာ့ ေန႔လည္စာစားဖုုိ႔ ေအာက္ထပ္ဆင္းတယ္။ ပဲျပဳတ္ကိုု မုုိက္ခရုုိေ၀့လဲထည့္ၿပီး အပူေပးတယ္။ ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္လီွးၿပီး ပဲျပဳတ္ကုုိ သုုတ္တယ္။
.
အိမ္ရွင္အဘုုိးအုုိက သူႀကီး ပဲျပဳတ္သုုပ္ေနတာကိုု မျမင္ဘူး။
သူ႔အခန္းထဲကေန လွမ္းေအာ္တယ္။
ေမာင္ရင္ေရ... ဒီေန႔ သက္သတ္လြတ္ေန႔မဟုုတ္လား။ ေမာင္ရင့္အတြက္
ပဲဟင္း double လုုပ္ထားတယ္ တဲ့။ ပဲဟင္းႏွစ္မ်ိဳးေပါ့။
ဟာ... ဟုုတ္လား အဘုုိး.... က်ေနာ္လဲ ပဲျပဳတ္သုုပ္ထားတယ္ အဘုုိး ဆုုိေတာ့။
ေအးကြာ ဒါျဖင့္လဲ ပဲ Triple ျဖစ္သြားတာေပါ့။
ပဲဟင္းသုုံးမ်ိဳးရယ္၊ ၿပီးေတာ့ မယ္သီဟင္းရယ္ေပါ့ကြာ။ မနက္က ေစ်းသြားေတာ့ မယ္သီေလးေတြ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြ႔လုုိ႔ ၀ယ္လာၿပီး သတ္သတ္လြတ္ခ်က္ထားတာ။
.
အဘုုိးအိုေျပာတဲ့ ပဲဟင္းသုုံးမ်ိဳးထက္ ဟုုိ မယ္သီဟင္းဆုုိတာေလးကိုု သိခ်င္စိတ္က ျပင္းျပေနမိေတာ့တယ္။
ထမင္းစားပြဲေပၚ သြားၾကည့္လုုိက္ေတာ့မွ သိသြားတယ္။ အဘုုိးအုုိေျပာတဲ့ မယ္သီဟင္းဆုုိတာ ဟုုိ စိမ္းစိမ္းစုုိစုုိ ဟင္းခြက္ေလးကုုိ ေျပာတာကုုိး။
.
ေမာင္ရင္ရ... မယ္သီက ခါးသက္သက္နဲ႔ စားလုုိ႔ အလြန္ေကာင္းတယ္။ ၿပီးေတာ့ ေဆးဖက္လဲ ၀င္တယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဂၤလိပ္ေတြဆုုိ မယ္သီကိုု လြတ္ႀကိဳက္ၾကတာ...။
.
သူႀကီးကေတာ့ ဘိလတ္ေရာက္တာ ၾကာေပမ့ဲ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြရဲ့ နာမည္ေတြကိုု ခုုထက္ထိ မရင္းနွီးေသးပါဘူး။ အဘုုိးအုုိက မယ္သီဆုုိေတာ့လဲ သူႀကီးလဲ မယ္သီပဲေပါ့။ မွန္မမွန္ေတာ့ မသိဘူး။ အဘုုိးအုုိက အသက္ႀကီးၿပီဆုုိေတာ့ စိတ္စြဲရာ ေျပာတတ္တယ္ မဟုုတ္လား။
.
ဘာပဲေျပာေျပာ စားၾကည့္လုုိက္ေတာ့လဲ တကယ့္ခါးသက္သက္နဲ႔
ခံတြင္းေတြ႔သား။
ဒါေပမဲ့
အဘုုိးအုုိေျပာတဲ့ မယ္သီဟင္းဆုုိတဲ့ စိမ္းစိမ္းစုုိစုုိဟင္းေလးကိုု စားေနရေပမဲ့
သူႀကီးမ်က္စိထဲမွာေတာ့ အစိမ္းေရာင္ေပၚလုုိက္ ပန္းေရာင္ေပၚလုုိက္နဲ႔ အျမင္ေတြ ေဖာက္ျပန္ေနမိေတာ့တယ္။ း)


(၁၆ ၾသဂုုတ္လ ၂၀၁၆)

No comments: